Vasaris ant dviračio

Baigėsi vasaris, išgyvenome dar vieną žiemą. Šis mėnesis lepino gerais orais, per Užgavėnes išvaryta žiema kol kas taip ir negrįžo todėl pagaliau galima buvo išsitraukti MTB po žiemos miego. Kaip tik prieš atostogas, per kurias sukoriau 200km. Todėl ir šio mėnesio rezultatai visai neblogi.

Pagaliau išbandžiau tubeless padangas. Likau labai patenkintas. Palyginus su senomis skirtumas akivaizdus. Dviratis rieda žymiai geriau, daug lengviau minti. Įtakos be abejo turi ir tai, kad naujos padangos turi gerokai mažesnį riedėjimo pasipriešinimą nei prieš tai turėtos. Plentiniam dviračiui neprilygsta, tačiau nebereikia daugiau kankintis minant su didžiuliu pasipriešinimu.

Vasarį buvo atliktas paskutinis suplanuotas darbas – gamykliniai stabdžių diskai Shimano RT10 buvo suvažinėti iki minimalaus storio ir pakeisti į naujus geresnius Shimano RT64. Prieky liko 180mm dydžio, o gale disko diametras padidėjo nuo 160mm iki 180mm. Diskai dar ne iki galo prasitrynė, tačiau stabdymas jau juntamai geresnis. Nekantrauju prasilėkti miške.

Pavasariui yra planų. Pabandyti sudalyvauti MTB orientacinėse varžybose. Taip pat pasidariau kelis rimtesnius maršrutus kuriuos norėčiau numinti. Iki Trakų, iki senojo geležinkelio tilto prie Santakos, patyrinėti Vilniaus dalis iki kurių nenuvažiuodavau. Tikiuosi bent daliai mano planų bus lemta išsipildyti.

  • Nuvažiuota: 549,9km
    • Mėnesio tikslas: +91,5km
  • Pakilimas: 4434m
    • Mėnesio tikslas: -149m

1060,9/5500km

Parašykite komentarą