Lapkritis ant dviračio

Po netrumpos pertraukos ir vasarį publikuotos paskutinės važinėjimo dviračiu apžvalgos jaučiu, kad grįžta mano motyvacija ir noras rašyti. Įtakos tam taip pat turėjo ankstesni įrašai, kuriuos vieną vakarą paskaičiau. Buvo gera juos perskaityti, prisiminti ką pamiršau, padėjo man suprasti, kad reikia gyvenime bent minimalių tikslų.

Šios vasaros antroje pusėje, rudens pradžioje buvau numynęs beveik 1000 kilometrų mažiau nei tuo pačiu metu 2022 metais. Jau pradėjau galvoti, kad šiais metais net nepasieksiu 5000km ribos. Pats kaltas, galvoju, reikėjo nusistatyti metų tikslą ir daugiau minti.

Lapkritį supratau, kad pasiekti simbolinę 5000km ribą yra realu, tik reikia šiek tiek pasistengti. Vis tik ateina žiema ir ne faktas, kad visuomet pavyks minti dviratį. Todėl reikia išnaudoti kiekvieną progą surinkti papildomą kilometrą. Vis tik liko numinti vos 260km.

Beveik visi šio mėnesio kilometrai surinkti komūtinant. Vieną kartą buvau išvažiavęs vakare jau sutemus į mišką. Seniai norėjau tai padaryti. Buvo šiek tiek nejauku, tačiau be galo smagu. Tik ganėtinai sunku buvo orientuotis net iki kaulo pažįstamose vietose. Kelis kartus nuklydau ne ten, praleidau posūkius. 400 liumenų (CatEye AMPP400) žibinto visai pakanka visiškoje tamsoje, tik norėtųsi šiek tiek platesnio šviesos srauto. Tačiau kai aš taip “dažnai“ važinėju visiškoje tamsoje, tai nelaikyčiau to didele problema.

Iškritus sniegui išsitraukiau savo ištikimą žiemos dviratį. Nusprendžiau šiais metais žiemą važinėti dviračiu sausesniais, šaltesniais orais kuomet nėra pliurzių, pūgų ir panašių negandų. Neretai važiavimas prastomis oro sąlygomis neteikia labai daug malonumo, taip pat ir dviračiui tai į naudą. Įrodžiau sau, kad žiemą galima važinėti dviračiu, galiu dabar šiek tiek atsipūsti ir kartais palikti dviratį namie.

Stengiausi šį mėnesį pasiekti 400km ribą, tačiau pūga paskutinėmis lapkričio dienomis sujaukė visus planus. Gaila, nes tik tų dviejų dienų ir pritrūko. Ką padarysi.

  • Nuvažiuota: 378,1km
  • Pakilimas: 2988m
  • Viso 2023m.: 4746km

Parašykite komentarą