Vasaris ant dviračio ir trečiojo žiemos sezono apibendrinimas

Ką gi, baigėsi vasaris, o kartu su juo pagaliau baigėsi žiema. Sąlyginai. Kovas prognozuojamas ganėtinai šaltas. Tikiuosi bent jau nebesnigs daugiau. O apie pasivažinėjimus miške kurį laiką dar teks pamiršti, nes sniego nemažai ir panašu, kad jis tirps ilgai ir nuobodžiai.

Kaip ir pernai taip ir šiemet nutirpus sniegui ir išdžiūvus dangoms išsitraukiau MTB pasiganyti. Visuomet gera po ilgos pertraukos prasilėkti su kalnų dviračiu. Pasiilgau. Pasiilgau pačio dviračio, jo pravažumo ir važiavimo minkštumo. Kurį laiką žadami sausi orai, tai reikia spėti pasidžiaugti juo, nes neaišku kas bus po to.

Nors vasario kilometražas kuklus, tačiau dažniau pasitaikydavo proga prasukti didesnį ratuką nei tik Valakampių žiedą. Nujaučiu, kad 500-600 nuvažiuotų kilometrų per mėnesį laikai liko praeity. Bet mažiau kilometrų nereiškia mažiau malonumo.

  • Nuvažiuota: 387,6km
  • Laikas: 19h 51min
  • Pakilimas: 2949m
  • Viso: 848,5km

Žiemos sezono apibendrinimas

Kadangi tai buvo mano antra žiema šiuo dviračiu žinojau ko tikėtis iš jo ir kaip elgiasi vienu ar kitu atveju. Nežinojau tik kokia bus žiema, nes nuo to priklausė ar apskritai pravažiuosiu. O ji buvo ankstyva ir dar su gausiu sniegu gruodį. Buvo dienų kuomet tikrai buvo problematiška minti ypač per gilesnį sniegą ar nevalytus takus. Nutirpus gruodžio sniego pusnims dingo problemos. Nors vėliau sausį ir vasarį didžiąją dalį laiko protarpiais tai buvo tai nebuvo sniego, bet dviračių bei pėsčiųjų takai beveik visąlaik buvo nuvalomi. Jei rytais važiuojant į darbą buvo nenuvalytų atkarpų tai vakare arba kitą rytą viskas jau būdavo ganėtinai švariai nuvalyta.

Kalbant apie patį dviratį, tai jis išgyveno savo antrąją žiemą. Tik žinoma ne be nuostolių. Drėgmė, purvas, smėlis, druskos bei nemaža apkrova minant į įkalnes gadino grandinę taip greitai, kad ją teko keisti ne vieną kartą per visą žiemą. Keitimo atšilus orams reikalaus ir freewheel’as bei greičiausiai ratlankiai, kurie nuo stabdymo šlapiomis sąlygomis dyla ypatingai greitai. Nepaisant to, dviratis vis dar rieda puikiai ir ganėtinai gerai man tarnavo visą žiemą kaip transporto priemonė.

Bet yra keli “bet“. Kaip jau ir minėjau purvas bei apkrova grandinei labai greitai ją padaro netinkamą naudoti. Buvo minčių iškeisti šį dviratį į kokį nors pigų kalnų arba miesto dviratį su pavarom ir diskiniais stabdžiais. Ilgiau tarnautų grandinė bei diskinių stabdžių remontas po žiemos būtų pigesnis nei ratlankių keitimas su perstipinavimu. Meistras pasiūlė kompromisą – į šį dviratį įsidėti stebulę su trejomis pavaromis. Tikriausiai taip ir reikės padaryti, pavažinėti žiemą ir jei pasiteisins – palikti.

Parašykite komentarą