Ant Bastėjos kalno prieš 15 metų ir dabar

Pirmadienį keliavau iki Aušros vartų. Trumpiausias kelias vedė per Bastėjos kalną, tai užlipau ir kadangi turėjau laiko šiek tiek pasėdėjau, pasigrožėjau vaizdu. Prisiminiau, kad kažkada seniai seniai, prieš gal 15 metų esu toje vietoje daręs nuotrauką fotoaparatu. Tai nieko nelaukdamas padariau nuotrauką iš tos pačios vietos palyginimui.

Deja, pasirodo tos nuotraukos apie kurią galvojau nebeturiu (ją taip pat buvau įkėlęs ir į efoto.lt iš kurios išsitryniau ir nuotraukos neišsisaugojau). Pasisekė, kad prie senų (iki 2010m.) savo telefoninių nuotraukų radau kelias taip pat toje pačioje vietoje darytas nuotraukas.

Tikslios datos nežinau, nes telefonas kuriuo fotografuota (Nokia 6230i) neišsaugodavo jos, tačiau nuotraukų peržiūros programa kompiuteryje rodė 2008 metus. Tai tikriausiai rodoma perkėlimo iš telefono data ar kažkas panašaus.

Iš tiesų per tuos 15 metų žiūrint iš šio taško nelabai kas pasikeitė. Paaugo kalno apačioje esantys medeliai, horizonte iškilo vienas kitas dangoraižis ir praktiškai viskas.

~2008
2023 01 23

Parašykite komentarą