Seni Škoda troleibusai NATO susitikimo metu nevažiuos. Slėps šią gėdą

Nuoroda į straipsnį: https://www.lrt.lt/naujienos/eismas/7/2023528/rupi-ir-kibernetines-gresmes-ir-ivaizdis-per-nato-virsuniu-susitikima-i-sostines-gatves-seni-troleibusai-neisvaziuos

Praėjo daugiau 30 metų po sovietų sąjungos griūties, beveik be abejonės laikome save vakariečiais. Net priskiriame save ne rytų, o šiaurės Europai. Tik problema tame, kad “priskirti“ nereiškia “būti“. Artėjantis NATO viršūnių susitikimas parodo, kad kai kuriose galvose vis dar gajus sovietinis pasirodyti prieš svečius požiūris. Panašiai kaip močiutės ištraukdavo šliubinius servizus iš sekcijos atėjus svečiams, nors įprastai visi geria ir valgo iš suskilusių puodelių ir lėkščių.

Nesupraskit manęs neteisingai, apsitvarkyti minimaliai prieš tokio lygio susitikimą galima. Ir reikia. Tačiau Vilniaus valdžios tvarkymasis būtent primena tą močiutės servizą. Ištisiniu asfaltavimu asfaltuojamos gatvės kurios yra absurdiškai neadekvataus pločio, kurios tokios ir liks ir nebus humanizuojamos mažiausiai 10 metų. Dažomi surūdiję stulpai, apsilupę tiltai ir kiti infrastruktūros objektai kuriuos NATO viršūnės matys važiuodami pro šalį. Trūksta tik, kad būtų dažomi bordiurai, asfaltas ir žolė ten kur važiuos didis svečias iš vakarų.

O dabar apie didžiausią Vilniaus gėdą – viešąjį transportą. Tris dešimtmečius neprižiūrimas ir niekam neįdomus viešasis transportas šiuo metų yra maždaug plintuso lygyje. Atnaujinti autobusai yra elementari higiena kuri turi būti atliekama kas kažkiek laiko ir niekas iš to sensacijos nedaro, tačiau tik pas mus tai skelbiama kaip vienas didžiausių VT pasiekimų. Jei autobusai dar buvo atnaujinti, tai troleibusai važinėja pagaminti jau neegzistuojančioje valstybėje, surūdiję, sulopyti medvaržčiais iš penkių skirtingų donorinių troleibusų šūdarankio mechaniko su atsuktuvu. Tikra gėda. Ir vietoj to, kad šita gėda būtų savo laiku išspręsta (kam buvo 30 metų), šūdagalviai valdžioje tiesiog ims ir nuims tuos troleibusus nuo vaizdo, kad garbingi sveteliai jų nepamatytų. O kai išvažiuos vis grįš į savo vietas. Tikra pakazūcha. Žiūrėkit kaip pas mus gražu ir tvarkinga, gatvės lygios, viskas naujas, senų troleibusų nėra. Tik visi gyventojai viską mato ir žino, kokia tai yra ne tiesa.

Galima žmogų išvaryti iš sovietmečio, bet sovietmečio iš žmogaus neišvarysi.

Vienas komentaras “Seni Škoda troleibusai NATO susitikimo metu nevažiuos. Slėps šią gėdą

  1. Rasiau. Nutryniau. Pasilieku ties trulikais, kur esi teisus(kitur tai, na, pyktis tamstos einantis is kaires puses yr arba.. ai, tiek to) Kaunas nesunkiai sita susitvarke jau senokai. Kodel Vilnius ne? Tikrai ne dabartines valdziukes atsakomybe. Bet neleist tu senuku i gatves per summita, tai juokingas.

    Patinka

Parašykite komentarą