Myliu rudenį

2019 10 05

Kiekvienais metais vos prasidėjus vasarai pradedu laukti rudens, nes tai tiesiog geresnis metų laikas. Negaliu pakęsti karščio, tvankaus oro, visokių geliančių bei kraują siurbiančių vabzdžių. Šiandien kol prasiėjau iki senamiesčio ir atgal išprakaitavau kokius du kibirus vandens, o rūbai buvo lyg aš būčiau ką tik su jais maudęsis ežere. Ir visai prie namų buvo kilusi mintis, kad rudenį tokia kelionė būtų žymiai malonesnė ir net nebūčiau pavargęs.

Taigi pristatau jums sąrašą kodėl ruduo yra geriausias metų laikas.

1. Nekaršta

Turbūt pagrindinis ir svarbiausias punktas. Aš jau geriau užsimesiu papildomai megztinį ar net striukę jeigu man vėsu, negu kepsiu būdamas su mažiausiu įmanomu kiekiu rūbų. Vėsiame ore tiesiog maloniau būti, lengviau kvėpuoti, gera užsiimti kokia nors veikla ir neprakaituoti vien nuo egzistavimo.

2. Nėra uodų

Viskas tuo ir pasakyta.

3. Anksčiau temsta ir vėliau švinta

Šitas punktas gal bus aktualus tik man vienam, bet man nepatinka kai anksti švinta ir vėlai temsta. Prabundi kokią 4 ryto į tualetą, o lauke jau šviesu ir daugiau nebesimiega. O vakare eiti miegoti kai dar šviesu irgi nei šis ne tas. Rugsėjo mėnesio dienos ilgumas yra optimaliausias. Spėji ir dienos šviesą ir saulėlydį ir tamsą pamatyti.

4. Gelstantys lapai

Turbūt populiariausia priežastis kodėl ne tik man, bet ir daugeliui patinka ruduo – tai gelstantys lapai. Kiekvienais metais prasidėjus šiam laikotarpiui aš alpstu nuo grožio. Nepaleidžiu fotoaparato iš rankų bandydamas užfiksuoti kiekvieną gražią akimirką. Tas medis labai gražus. Tas dar gražesnis. O žiūrėk kaip šitas gražiai pagelto! O kaip ant šito gražiai krenta saulės spinduliai. Kaip gražiai krenta lapai! Žiūrėk, visa žemė nuklota lapais! Nieko nėra gražiau nei geltonuojantys medžių lapai gražią ir saulėtą rudens dieną.

5. Šlamantys lapai

Įsivaizduokite – lauke maloni rudeniška gaiva. Šviečia saulė. Einate parke medžių alėja. Visi medžiai pasakiškai gražių geltonų, oranžinių bei raudonų atspalvių. O po kojomis šlama jau nukritę lapai. Einate, niekur neskubate, saulė jau vos vos šildo veidą, matote visą tą grožį ir mėgaujatės akimirka. Pasaka.

6. Rūkas

Rūkas yra labai gražu. Ir taškas.

7. Lietingas ir niūrus oras

Ruduo gali būti ne tik gražus, bet ir labai niūrus bei tamsus. Bet nuo to jis nepasidaro blogesnis. Kartais taip norisi tų dienų kuomet dangus apsitraukęs cepelinų spalvos debesimis ir atrodo, kad tuoj tuoj pradės lyti. Tuomet būna jauku ne tik sėdėti namuose, bet ir išeiti pasivaikščioti vienam į mišką pabūti su savo mintimis.

Vienas komentaras “Myliu rudenį

  1. Sveiki (-as),
    skaitau bloga nuo pat pradziu ir jo sakas, – barzdot.. etc.
    rasyk. gija tarp gamtos ir urbanistikos zavi, tekstai rekomenduojami mano studentams.

    Patinka

Parašykite komentarą