Parkavimo vietų visiems neužteks

Nusprendžiau pasižaisti su žemėlapiais ir fotošopu ir pabandyti pažiūrėti kas būtų jeigu būtų. Labai aktuali daugeliui tema – parkavimas prie namų. Akivaizdu, kad visų automobiliai kiemuose nesutelpa. Ir tiesą pasakius niekada nesutilps. Štai kodėl.

Kaip pavyzdį paėmiau namą, kuriame tikrai žinau, jog yra 48 butai. Sakykime, jog kiekvienas butas turi po vieną automobilį. Taigi 48 automobiliai. Žinoma, dažniausiai ne visi turi automobilius, kai kurie turi du ir daugiau, bet sakykime, kad vienas butas = vienas automobilis.

Per maps.lt pasidariau tris iškarpas: mano minėta namo bei dvi iš automobilių aikštelių – Akropolio ir Lidl Rinktinės gatvėje. Visos iškarpos yra vieno mastelio. Taigi vaizdas turėtų būti pakankamai realistiškas.

Įsivaizduokime, jog nauja parkavimo aikštelė daroma tvarkinga, su sužymėtomis parkavimo vietomis, su pravažiavimais ir t.t. Pirmasis rezultatas su iškarpa iš Lidl parkavimo aikštelės, kurioje telpa net 50 automobilių. Kitaip nepavyko iškirpti. Dėl šios aikštelės reikėtų paaukoti visus žaliuosius plotus, pėsčiųjų šaligatvius bei ne vieną medį. Tai reiškia, kad jog net dviejų namų gyventojai pro savo langus matytų parkingą, kuris ribojasi su namais.

Antras variantas su pailga parkavimo aikštele. Iškarpa iš akropolio automobilių aikštelės. Kadangi pirmoji aikštelė buvo 50 vietų, tai antrąją taip pat palikau 50-ies vietų.

Vienoje vietoje ši aikštelė užstotų pravažiavimą, tai arba dvi vietas reikėtų perkelti kitur arba panaikinti dvi vietas. Labai didelio skirtumo nėra, nes aikštelė ir vienu ir kitu atveju užimtų be galo daug vietos. Būtų paaukojamas šaligatvis, medžiai bei dalis žalios zonos.

Ir tai tik vienam namui skirta aikštelė. Nuotraukoje matomi bent penki namai su panašiu skaičiumi butų. Tuomet aplink namus nebūtų nieko kito tik ištisi asfalto laukai užkišti automobiliais.

Būtent todėl niekada kiemuose neužteks vietos visų automobiliams.

Parašykite komentarą